Keresztély Piroska

A Csongrád megyei Nagymágocson születtem.   Hódmezővásárhelyen végeztem a középiskolai tanulmányaimat, ahol Füstös Zoltán művésztanártól tanultam meg rajzolni és festeni. A család alapítást követően Tatabányára költöztünk.  A gyermekeim felnövekedése után Madarász Tibor festőművész  tanított az akvarell technikára. Később Sulyok Teréz festőművész avatott be a selyemfestés rejtelmeibe.
A Képzőművészeti Szabadegyetemen Dóri Éva , Bálványos Huba és Atlasz Gábor voltak a tanáraim. A festményeim többsége selyem anyagra, selyemfestékkel készült. Nagyon hamar kialakult a saját stílusom. Mivel a selyemre ráhúzott festékvonal nem távolítható el könnyen és nem is festhető át, a képeimen látható kidolgozottságot, részletgazdagságot nagyon  kevesen alkalmazzák ennél a technikánál.

Gyermekkoromtól imádtam a virágok sokszínű szépségét, varázsát, csodáltam színeik, formáik gazdagságát és bennük az örök megújulást. Ahogyan az évszakok, a virágok által sugallt hangulatok is váltják egymást. Képeimen ezeket a hangulatokat igyekszem megfogni, miközben magam is elgyönyörködöm szépségükben, formáik gazdagságában, mely a természeti körülményeik miatt számukra a legpraktikusabb formavilágot jeleníti meg. Festés közben visszanyerem lelkem békéjét, a nyugalmamat. A mindennapi rohanást, stresszt messze elűzi a szépség. A természet bőkezűen osztotta ajándékát a virágoknak, s aki ezt észreveszi és néhány percet rászán e szépség csodálatára, megnyugvást nyer jutalmul. Minden képem ilyen megnyugvásnak, örömforrásnak szánom.